Årets sista råd



Ta det lugnt på nyår nu...

eller... gör inte det!



Tycker humorn är självklar. Nått sånt där som kallas klockrent, synd bara att det inte går att skriva tonläget i rösten och sättet det sas på.



Gott nytt år.

Bara jag

Efter några underbart sköna vecker i Rossön så känns det tungt att sitta här igen. Vill egentligen inte vara här. Ingen bra kombination att inte må hundra och inte ha sovit, hoppas på att det gett med sig till kvällen.


Orkar inte skriva det jag hade tänkt att skriva nu, tänkte bara skriva en rad om att jag överlevde resan den här gången med. Borde kanske ta och ringa Elin, men får ta det sen. Nu blir det bra musik och ligga i soffan och tänka bort, kanske få nån extra timmes sömn.



Igårkväll när jag klev på bussen var det nog nån där uppe som skrattade gott åt mig. Jag med faktiskt. Ett väldigt effektivt sätt att få mig på andra tankar, det måste jag säga.
Vet inte vad chansen är, antagligen inte alltför stor.

Sandra Bryntesson inte som andra barn.

Utmanare

Nummer ett på min lista om vad som är jobbigast att spy (popcorn) har fått en utmanare.
Lussebulle blandat med uppsvälld ipren.

Trodde ett tag på att jag höll på att dö, kom sen på att det bara var ipren. Ungefär som på film när folk blir galna och får en massa fradga runt munnen. Det var en mindre trevlig upplevelse.
Det var inte lite ipren heller, för första gången i mitt liv har jag spytt mer än en gång på en och samma dag.
Med tanke på att jag inte äter tabletter, ifall det inte är en läkare som gett mig det, så är det ju lite ironiskt.


Sist jag tog en värktablett var den 10 augusti när jag smällde i mig sex stycken på mindre än en timme. Fast sen sov jag rätt skönt i bilen hem och sov så gott som bort all smärta den gången. (Om det räknas bort att jag när det gjorde som allra ondast, direkt efter operationen , gick omkring på Noliamässan uppsvälld som jag vet inte vad i stekhet sol.)




Sista kvällen i Rossön.





Jag såg Kjell Höglund, jag önska jag va han.
Jag gick dit ensam.

Onsdag

Det bästa med att va ensam hemma är att kunna spela musik på hög volym på cdspelarn. Ett lyx som jag inte har nere i regnet, så det gäller att passa på. Speciellt när det inte är nån hemma som kan klaga på en.

Just nu känns det som om det är allt jag orkar. Är egentligen en massa saker som jag borde ta tag i.. Det är inte ens kul att spela piano, fick inte till ett C#m och då tappa jag lusten totalt.


Jag som blev så glad över att få se MoDo spela igår, men det gick över snabbt. Dom spelade extremt dåligt det jag såg. Missa första och halva andra.
Dom måste verkligen ta och skärpa sig nu.
Krizans reaktion efter 0 - 4 var så talande. Kände jag igen sättet han gjorde det på? Alltför väl.

Sen låg jag och grubbla resten av natten. Slängde på några Scrubs-avsnitt, dom har börjat med sjunde säsongen, för att skingra tankarna men det hjälper inte.
Varken nått att titta på eller läsa gör att det blir tomt. Börjar jag bli less nu?

Andra halvan av 2007 kommer att gå till världshistorien som.. ja, vad..

Var det i augusti som det sket sig påriktigt?



Blir nog till att njuta av musiken i nån timme till, sen en dusch innan det är dags för att va barnvakt. När jag fick veta att sist jag var det hade Alex blöja insåg jag att tiden inte står still. Den går snabbt, alltför snabbt.





vilken jävla lögn att det ska va ens bästa tid

Svar

Så kom jag på det.



Det spelar faktiskt ingen roll.




Kallar det : Sömnlöshet pga för många tankar som virvlar omkring.

Skrämmande likheter

I väntan på att en film ska bli klar så att jag kan gå och lägga mig gjorde jag ett test på vad jag är för en person när det kommer till internet, möjligtvis teknik överhuvudtaget.
Reslutatet stämde inte alls. Kom inte ihåg nu vad jag blev förnått, la det inte på minnet trots att det är sisådär en minut sen jag stängde sidan.
Iåförsig så var det på engelska och med mina nuvarande kunskaper inom det ämnet så kommer det väl inte som en större chock att det blev fel.


Dagen i sig kan nog sammanfattas i ett ord: jess.
Allt är så otroligt likt.

När jag väl kom ner tillbaka dit så kom jag ha en helmassa att titta på när det är som jävligast. Känns bra det.




Men dagens bästa är sms:et som väckte mig imorse:
Jävla helvetes skit. Jag träna till fel jävla prov.
Vi har samhälle idag, BAJS!

Hon ställde frågan : Kom jag att klara svenskaprovet imorrn.
Och boken svarade nånting i stil med: Se till att ha alla faktan rätt.
VIlket hon uppenbarligen inte hade.




Nu ploppade det till här, så det är väl dags att hä av skiten och gå till sängen. Inte för att det lockar direkt med tanke på att jag inte kan sova.
När jag väl sov så kommer alla dessa drömmar igång. Det sista jag kan bli kallad för är fantasilös.
Fast det är ju klart, skulle va tomt utan.


Gonatt då.

Elefant

Tydligen var jag arg igår när jag var ut och gick, visste det inte när jag gick men under promenadens gång kom det fram mer och mer. Då är det bra att det går att sparka på snöklumpar. Kände mig som en elefant som spelade fotboll med den där bajskameran. Fast det berodde mer på mina skor än nått annat.

Ska ut en sväng sen igen och terapia mig lite mer. En skön känsla att stå och sparka ner klumpar på isen, fast igår ledde det till att jag blev alldeles snurrig i huvudet.
Får se om det är lika som igår, så jag är alldeles vit i håret och på sladden till hörlurarna när jag kom hem.




Det var nog tur att jag följde rådet jag fick av Antonias bok igår. Hade kunnat slutat illa.
Men det hindrar mig ändå inte från att först bli alldeles lättat nu och sen arg på mig själv.
För första gången i hela mitt liv önskar jag att jag kunde tycka som alla andra. (Inte för att jag vet varför, då skulle allt va så otroligt mycket jobbigare än det redan är.)

En tanke

Ett hårt slående hjärta, det som bott i mitt huvud ett bra tag nu.

Av nån anledning, kanske har nått med gårdagens dröm att göra, har jag tänkt på det mycket idag.



Har nästan känt det idag. Dunk-dunk i superfart.
Ville gå och se, men skiter i det. Vill inte uppleva det igen utan känslan (och lätet) av ett hårt slående hjärta.


Funderar på att lägga mig i en snöhög och invänta slutet. Var halvt påväg förut.
Idiot.



and you crushed her brain -
kan hända att jag hörde fel. Men ändå.

Ovanligt

Efter nattens dröm så tror jag att jag numer kan titulera mig sinnessjuk. Ja jisses, den va som den va. Men ingenting som inte lite bra musik kan bota, har lyssnat igenom albumet rätt mycket nu och det är bra. Jag är glad. Självklart.

Nu väntar jag på det där obligatoriska skriket, så jag kan gå ner och ta mig nått och äta. Smoothie imorse, hallon deluxe tro jag att jag ska döpa den till.

Hela den här dan ha vart konstig, som började med drömmen inatt. Tydligen så tog den mer på krafterna än jag trodde med tanke på att jag däckade av i fåtöljen under skidskyttedamernas sprint. Dock fick jag inte sova så länge med tanke på att jag inte var den enda som var trött.
Snark på dig.


What a nice day for a murder

Äntligen

Blir alltid lika glad när jag få tag på musik som jag velat ha, men av olika anledningar inte har.. Men nu har jag äntligen fått tummen ur röven och fixat massamassa musik med den underbara rösten.


i never said it was clever

Uppätet bankkort

Nu är alla julklappar inhandlade. Inga mer tankar på det. Nu är mitt nya mål att få tag på ett nytt bankkort och hoppas på att jag kan hinna få ett nytt innan jag åk tillbaka till Vänersborg. Det blir lite jobbigt annars med tanke på att jag bara har en femma och inget mer. (Om jag inte löser in trisslotten med vinst som finns att hittas på mitt rum.)

En bankomat idag som tog och behöll mitt kort, förstog det innan jag stoppa in det så det kom inte som en större chock, men det är ju så typiskt.
Sen gick jag och slog i huvet i bakluckan på bilen som en perfekt avslutning på dan.

Antonia köpte en rolig bok som jag ställde en tyst fråga till, svaret var väl inte så förvånande: Slösa inte bort din tid.
Tiden får utvisa helt enkelt.

Själv unnade jag mig en bok och en säsong av The Office, även fast det just nu är Antonia som äger det tills jag ha gett hon pengar. Men ändå.


Nää om jag ska hoppas på att det är en timme sen jag åt så jag kan borsta tänderna och sova lite.



Bra musik, det är viktigast. Och när bra musik är som bäst, då är det obeskrivligt.
Vissa texter framkallar verkligen en känsla som inte går att va utan.

Värdelöst

Drog ut batteriet till datorn förut för att kolla ifall det är som jag trott, att datorn tvärdö, och så var det. Så när jag hädde på den förut så kom det där att datorn stängts av fel och ska genomgå nånting, tänkte att det kan den lika gärna få göra.
Vilket jag inte skulle låtit den gjort. Idiot som jag är.

När den väl kom igång så var alla inställningar i firefox borta plus alla bokmärken. Blev jag glad? Inte direkt. Ville jag kasta den i väggen? Lite smått.
Som tur är så har jag alla bokmärken sparade på nån sida, så dom finns ju kvar. Hur kunnig kände jag mig inte när jag klara av och få dom tillbaka i bokmärksfältet eller vad det het?
Grymmast. Helt supersämst när det kom till datorer är jag nog inte ändå. Bara.. väldigt.
Men så är ju min lillegrej en i sitt slag. Hen (lite snappade jag allt upp på högskolan) lever faktiskt sitt eget liv, riktigt intelligent, gör som den själv vill.

Så nu är mitt firefox helt konstigt.. Alla snygga inställningar har försvunnit och det är allmänt mysko. Menmen, så är det.


Sparkade till Centra imorse för att titta på Lucian där med. Fast det tog mig ett bra tag och kliva upp, helstel i nacken kunde inte röra huvet. Tack du.

Så söta och duktiga barnen är! Det slog uppträdandet i kyrkan igår. Roligast på Staffan när dom ska sjunga "där han var van få ölet ut"

Även fast det känns riktigt sorgligt på ett sätt.. Uschusch. Men det gäller att va glad för det lilla helt enkelt. Saknar lucian faktiskt.

Sicket sparkföre det är nu. Efteråt va vi på Ica och jag hämta ut paket. Ja jäklarns i mig. Sen vet jag inte ifall min pumaskor är dom bästa när det kom till att sparka, för det är som svårt att stå stadigt på skenerna.



Ja jäklar i mig. (!)

Vurpor

Jag har varit hemma i lite mer än fem dagar men redan hunnit med tre riktiga vurpor. Alla tack vare min kära syster.

Första vurpan var i söndags när hon hade kammat ner luggen i ansiktet på mig och jag inte såg nått. Hon stog inne på toan och jag satt på en pall ute i hallen uppe när hon sa till mig att komma in på toan och kolla hur jag såg ut. Jag reste mig och flyger över alla tomlåder som tydligen var framför mig, vilket jag inte hade en aning om. Så jag vurpade och flög rakt ner på golvet utan att hinna med.
Tappade dosan till tvn, första gången av hundra sen jag kom hem.

Andra vurpan var idag innan vi skulle iväg till kyrkan och se på lucian. Hon satt inne på sitt rum och jag ska gå in till hon. Då stäng hon igen dörrn på mig så jag ramlar in och slår foten i mittersta lådan på garderoben och högerarmen slås in i dörrn.

Tredje vurpan som slår min vurpning över tomlåderna var också idag, påväg hem från kyrkan. Jag ha skjutsa hon på sparken till Ica, då jag av nån anledning hoppa på sparken och står upp och leker Colombus.
Då börjar hon springa mot en snöhög och jag säg åt hon och skärpa sig, men lyssna hon på mig? Icket.
Istället flyger jag av sparkjäveln och fastnar med vänsterbenet där fram (är blå och lite svullen bak där nu) och flyger ner och slår in ryggen i is. Tro också att jag slog i huvet rätt rejält, hade rätt ont.
Det var den mest smärtsamma vurpan hittills.


Huvet häng inte med (beror nog på andra anledningar) så jag ska nog ta och gå och lägga mig i sängen.
Hoppas på att jag kan somna idag. Igår var jag helt död och höll på att somna när jag låg och läste men så fort jag la igen boken och släckte så fylldes huvet av tankar och funderingar direkt.
Jag blir galen.

Drömmarna styrdes av allt jag låg och fundera på, lite glad är jag för det. Ett möte som jag inte velat va utan.
Saknar Dig som en tok. Önskar att du vart här.
Finast i världen.
En till jul utan rassel i granen..


Nä, så här kan jag inte sitta. Nu blir det sängen.
Gonatt.

Mobboffer

Efter att jag och Antonia hittade en teckning hemma hos Momma målad av Jonas som föreställde en kyckling och sånt, så kom jag fram till att Antonia kom som en räddande ängel för min del.
Teckningen var målad några månader innan hon föddes.

Jag hade själv målat en mycket vacker teckning om jag får säga det själv, hade antagligen försökt härma brorens fina kyckling. Inte så himla dåligt gjort av en som va runt ett och etthalvt år. (Måste säga att jag måla snyggare då än jag gör nu.)

Men tillbaka till teckningen som jag trodde va ett bevis på att jag var mobboffret innan Antonia.
Uppe i det högra hörnet så var det en prick målad där det stog sandras hjärna.
Mycket smickrande.


Fast, när jag fråga mamma igår om jag var mobboffret före Antonia så fick jag ett nej.
Inte bara ett nej utan ett: VERKLIGEN INTE!
Det var en rolig reaktion.
Hennes sätt att säga det och uttrycket i ansiktet var väldigt talande.


Så Antonia, du kom nog inte som en räddande ängel ändå. Det är nog du som vart utsatt för det värsta och mesta. Kanske blir du ledsen nu, men jag ser inte slutet på det. Du får nog leva med detta för resten av ditt liv.
Det är så det är att va minst vet du. (Och så himla kul att jävlas med.)

image14



Fast gårdagens jag spela spindelharpan svart så är det ju egentligen jag som är den korkade, med tanke på vad jag trodde att du mena.
Men så är min humor bäst med, speciellt när jag är trött.

Pooper

"Men, va har du för harpan?"
"Vaddå?"
"Tar du bara ett kort i taget? Vad gulligt."
"Det är ju så jävla drygt med tre kort."
"Det är ju det som är sporten."
"Jaha, men jag spela spindelharpan svart."

I samma klass som:

TITTA!
Trollkarls-Micke!


image12

Stinky

Blev ingen promenix idag, däremot tog vi oss en sparktur hem till Berit och hälsade på en snabbis. Var ett riktigt bra sparkföre så det var kul. Inte superlätt att försöka sparka med en mupp som står bakom, men fram tog vi oss.
Även tillbaka.

Fast efter gårdagens nära-att-hoppa-ner-i-diket-för-att-inte-bli-mosad så kanske det inte gjorde så mycket att det inte blev en promenix.
Hade kommit till den snäva kurvan efter bron när det kom en lastbil körandes bakom mig samtidigt som det kom en jäkel framför mig med. Blev lite småstressad att hinna till en infart, vilket jag inte gjorde. Var nära att hoppa ner i diket, fast det gick ju bra ändå.
Vill helst inte göra om det.


Nu sitter jag här med nyfärgat hår, det är bättre men.. om det är bra? Vet inte det. Vet inte riktigt vad det är för färg. Trodde först att det var brunt, halvmörkt. Den färgen som jag försökt få bort ett antal år, men riktigt så illa är det nog inte. Har inte sett hur det ser ut nu när det är torrt..
Ja jisses så det kan bli.
Så nu sitter jag här och luktar så gott i håret, Antonia älskar verkligen lukten. Funderar på att köpa hon en parfym som luktar såhär, då bli hon nog glad.



Nu börja julklapparna rinna in med, skönt att all den stressen är över. Har tre småjulklappar kvar, men det fixar jag i Östersund på fredag. Najsbajs.

Imorrn ska jag nog börja med julbaket tro jag, om jag inte ska spara det till helgen eller nästa vecka. Helst skulle jag vilja orka kliva upp tidigt på morron och baka. Klarar dock inte av att kliva upp tidigt, får se vad som händer.


Nä, ska nog ta och borsta tänderna och gå och lägga mig. Är trött, otroligt. Kanske kan bli en tidig morron imorrn ändå.



Låten är helt underbar och gör mig glad på ett obeskrivligt sätt, dels för att den är sorglig egentligen men den beskriver så bra.


Krig

Ger man sig in i leken..

Vill bara påminna dig om att det var du som börja skrämma mig, sen att mina skrämningar har ägt skiten ur dina töntsmygningar bakom soffan är en annan sak.

Du kan använda bilder på mig på din msn, men då använder jag bilder på dig här.

Så kom inte och gnäll på mig att du ska ge igen när det är du som satt igång allt.
Hämnden är ljuv din fuling!



image7image8
image9image10





image11

Jag är bättre än dig helt enkelt.


Promenix

image4
image5
image6


En riktigt skönt promenad, blev dock lite kortare än planerat pågrundav mina skor.

Reslutatet

Kom att tänka på hur det hade varit om det hänt för tre år sen. Lite skrämmande faktiskt. Är inte överhuvudtaget samma person som då. Jag hade nog dött av rädsla då, inte för att det nästan var det som hände nu. Men jag tror att jag kan hantera det bättre nu.
Igår när jag släckte lampan låg jag och funderade, med tanke på hur jag tror att vissa saker är och blir så överlåter jag allt detta nu till den som styr det hela. Kan inte göra så mycket mer, vill nog inte heller det faktiskt.
Det blir som det blir.
Måste bara tillåta mig att förlåta mig själv.

låt förlåtelsen klinga i ditt bröst, så föds hoppets röst


Fick känslan av att nästa år kommer bli bra, det är så mycket som annorlunda nu. Dels ska jag för första gången på riktigt riktigt länge göra nått som jag valt själv. Nått som ingen har haft inflytande på, nått som ingen sagt åt mig att göra. Det känns riktigt bra, speciellt med att jag inleder året med det.
Sen att jag ska fira nyår med mina tre absoluta favoritmänsker kan inte gå fel.



Mitt hår ser förjävligt ut, för första gången har "det kan ju inte bli värre än det redan är" slagit fel. Har aldrig haft så konstig färg i håret. Men det positiva är att håret nu är i en färg plus att jag inte ska göra nått som måste fastna på kort, som skolfotografering eller student.
Förhoppningsvis kommer Pooper hem med en normal färg sen, för så här kan jag faktiskt inte gå omkring. Även fast hon fått för sig att det inte alls ser konstigt ut. Och att hon påstår att det här är min normala hårfärg. Hon är inte som andra den där, fast det visste jag ju sen innan. Chansen att jag ska låta hon leka med en sax i mitt hår är minimal.



Nä, nu ska jag ta och leta åt mina långkalsonger som jag tro ligg i min väska, sen ska jag ge mig ut på en välbehövlig promenix. Inte så himmelens kallt ute heller, så det ska bli riktigt skönt. Nu är det jag som ska gå och knastra i snön. Underbart!

Bananaphone

Tar kontroll över det själv. Nu är det jag som bestämmer.
Klarar av att höra utan att må dåligt, tänker mer på det bra.




Håriga familjen.
image2image3



Hon klippte lugg på mig igår och har fått för sig att hon ska klippa allt, men det ska hon inte alls det.

Nu ska jag gå och färga bort mina gråa hår.


ring ring ring ring ring ring ring
bananaphone

Veckan i några rader

Efter en skön vecka i Stockholm så anlände jag efter några om och men till Rossön tjugo i fem igår.

Måndagen ja, det var en sån där dag.. Jag lämnade ett kaos (på alltför många vis) och kommer att komma tillbaka till kaos. Men så är det.
Kom fram till Stockholm tjugo i nio efter ett antal timmars bussresa med Sveriges skönaste chaufför. Träffade även Sara på bussen, har inte sett hon på över ett år, så det var lite oväntat.

På tisdan tog jag det bara lugnt. Nightwish på kvällen. Det var jättebra, såg dock inte så mycket, är ju inte längst i Sverige. Men det var bra. Fast jag hade hellre sett Tarja såklart, men den nya va helt okej. Wishmaster och Dead to the world var inte samma sak utan Tarja.
Förbandet var bra med, dom få låtar jag hörde. Det var ju precis när vi kom in och började lyssna som dom börja spela den låten, av alla låtar, men så är det, precis som med allt annat.
MoDo vann mot Mora, underbart.

På onsdan var jag ut på stan och nu äger jag lite mer kläder. Men jag är ingen springa-i-affärs-typ, så jag var inte där så länge. Känns ju som om det är mest samma butiker med.
När jag satt på tunnelbanan hoppade Anders Wedin på, så snygg. Tyvärr stog det en tant ivägen så jag kunde inte njuta så mycket av han. Men hörde hans vackra stämma ett bra tag. Underbar mänska.

På torsdan följde jag med Jonas på jobbet, roligt och se vad han håll på med. Var där ett par timmar, sen gick jag på ett köpcentrum som fanns i närheten. Var inte där alltför länge, drog in till stan en snabbis innan jag for tillbaka till lägenheten.
Såg Gudrun Schyman och han som spelade Carl Gripenhjielm. Tss.
Senare på kvällen gick vi hem till Vivi och Pajen, kul att se hur deras lägenhet ser ut, hade aldrig vart där. Åt årets första lussebulle med, nybakad och allt.
Och har jag inte blivit snäll av alla pepparkaker jag tryckte i mig, så kom jag aldrig och bli det.
MoDo vann mot Färjestad, helt underbart, och jag somnade för första gången på månader utan att lyssna på nått.

Fredagmorron skulle jag åka till Rossön 07:14. Var inte alltför många minuter ifrån att missa tåget, men det gick bra ändå.
Trodde att jag hamnat i en vagn med en skolklass som skulle ut och resa, men insåg att folket var förgammalt och trodde att det var ett behandlingshem på rymmen.
Vet inte riktigt vad det var för folk, men det kan hända att det va nån företagsresa. Härligt med spritdoft sådär direkt på morron, det måste jag säga. Och underbart med fulla mänsker som ha ett jäkla liv för sig. Mystiskt folk. Allihop faktiskt.


Fyra dar som jag inte tänkt så mycket, mest då jag kommit på mig själv att inte tänka som jag tänkt på det. Och två riktiga nergångar var måndakvällen och tisdagkvällen.
Måndan var som om allt var självklart.
Tisdan den där jävla låten.



Skönt att vara tillbaka här ett tag, långt ifrån. Alla julklappar är fixade med, utan nån större ångest och förhoppningsvis bara bra iår.

Och kanske den 14:e februari nästa år kan bli en bra dag för första gången på åratal.

Smärta

När jag orkar ska jag sätta mig ner och skriva. Just nu finns ingen ork.


Av alla miljontalslåtar som ett band kan göra en cover av så ta dom den låten, av alla. Och självklart måste dom spela den när jag kommer in.
Var som ett knytnävsslag i magen. Inte direkt vad jag önskade. Synd att det är en helt jävla underbar låt. Synd att dom gatt spela den.

Synd att jag är den jag är.

Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.


Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att min rygg inte gör ont imorrn.


dont read everything you believe - mitt nya livsmotto.

Önsketänkande

Vad jag önskar att jag bara kunde skita i allt och bara..



image1

Rossön.
Fredag.
Långt bort härifrån.

Tomten

Hördedu Tomtegubbe,

med tanke på att det är första december idag så tänkte jag komma med ett julklappsförslag.

Önskar mig faktiskt inget annat än jag drömde runt klockan tio imorse, mycket spänning och illamående och skit skulle försvinna om du gjorde den verklig.
Så, gör en mänska glad och fixa det här.


Jag vet varför.



En bra kväll för mig ikväll.
Tack på förhand.

RSS 2.0